Je terras schoonmaken?

Lees hieronder een aantal handige tips en weetjes alvorens je het terras gaat schoonmaken! 

Schoonmaakazijn gebruiken op mijn bestrating? 

Het is waar dat onkruid niet van schoonmaakazijn houdt en ook alg vindt dit niet echt prettig. Het lijkt dus een ideaal huismiddeltje om snel het terras schoon te maken. Azijn is echter net zo agressief als een chemisch middel en in grote hoeveelheden ook niet goed voor de rest van de tuin (dat geldt voor normale schoonmaakazijn als natuurazijn). 

Kan ik mijn terras schoonmaken met een hogedrukreiniger? 

Wij raden het gebruik van standaard hogedrukreinigers op onze betonproducten af. Dit omdat de sterke waterstraal van een standaard hogedrukreiniger de cementdeeltjes tussen de kleurmineralen kan wegspuiten. Cement werkt in principe als lijm, de kleurmineralen kunnen loslaten. Bovendien maak je de toplaag poreus, wat betekent dat alg nog meer ruimte krijgt om zichzelf te nestelen en wordt het probleem steeds erger en in een sneller tempo.

Bruine vlekken van bladeren op uw terras

In eerste instantie ziet blad er op jouw tegels heel onschuldig uit. Helaas kunnen die verdwaalde blaadjes of zelfs die zorgvuldig aangeharkte hoopjes met blad je wel veel ergernis bezorgen. Nadat ze een tijdje op jouw bestrating hebben gelegen kunnen ze grillige, bruine plekken achterlaten. Vervelend genoeg laten deze vlekken zich lastig wegpoetsen.

Verwijder blad altijd zo snel mogelijk!

Regelmatig onderhoud is de sleutel naar een mooi terras. Door de bladeren regelmatig van jouw terras te vegen voorkom je dat de zuren uit de bladeren in jouw tegels kunnen trekken.

Schoonmaken van bruine vlekken

Bestaande vlekken zullen door verschillende weersinvloeden langzaam verdwijnen. Zon heeft veelal een positief effect op de vlekken. Je kunt dit proces bespoedigen door gebruik te maken van milde schoonmaakspullen.

Helpt het schoonmaken van mijn tegels met groene zeep? 

Bij normale groenaanslag raden wij aan te reinigen met schoon en heet water. Verder niets. Synthetische reinigingsmiddelen kunnen jouw bestrating schade toe brengen en raden wij derhalve af. Ook het gebruik van groene zeep raden wij in principe af. Dit heeft te maken met het feit dat de basis van deze zeep bestaat uit olie en vetten. En dit kan juist vervelende vlekken achterlaten in je betonnen bestrating (als je teveel gebruikt). Alg sterft af bij hogere temperatuur. Heb je hele erge algaanslag? Probeer dan de watertemperatuur boven de 65 graden te krijgen. Dat is het beste natuurlijke schoonmaakmiddel dat er is.

Kijlstra Dealer Nederland

Uitgebreide presentatie centraal in NL

Wij liggen direct aan de A50 in Heerde! 

Locatie Deurmarkt.com Nederland Heerde


Presentatie - opslag Kijlstra bestrating
Kamperzijweg 6
8181NC Heerde

0578 69 50 78

© 2013 - 2024 Sierbestratingsmarkt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel